top of page

Het Opstaporkest

Het Opstaporkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes is speciaal bedoeld voor leerlingen aan het begin van hun muziekopleiding, jong en oud, om vaak al binnen een paar maanden kennis te maken met het plezier van het samen musiceren. Meespelen in het Opstaporkest is een aanvulling op de individuele lessen en is een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding bij Pieter Aafjes. De kosten voor deelname aan dit orkest zitten dan ook inbegrepen bij het lesgeld. De beginnende muzikanten leren allerlei vaardigheden die belangrijk zijn in een harmonieorkest en ook leren ze over andere instrumenten. Het Opstaporkest staat onder leiding van onze klarinetdocente Jonie Pijpers en repeteert op vrijdagmiddag. Een aantal keer per jaar geeft het Opstaporkest een concert, vaak samen met het Middenorkest.

Repetitie: vrijdag 18.00 – 19.00

 

Het Middenorkest

Het Middenorkest bestaat uit een mooie groep muzikanten van alle leeftijden, waarvan een aantal op latere leeftijd een instrument zijn gaan leren bespelen. Sommigen hebben nog les, anderen niet.Het doel van het Middenorkest is muzikanten te laten groeien in het samenspel en op te leiden voor het Groot Orkest. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor muzikanten die blijvend in het Middenorkest willen spelen. Plezier in het samen muziek maken staat centraal, wat ook uitgedragen wordt door het enthousiasme van de dirigente Marilou Krouwel.Het Middenorkest telt zo’n 50 muzikanten en repeteert op zaterdagochtend, waardoor het ook voor mensen die in de avond lastig van huis weg kunnen een toegankelijk orkest is. Iedereen die een blaasinstrument speelt wordt van harte uitgenodigd om op zaterdagochtend te komen kijken en/of meespelen, of gewoon in de koffiepauze om 11.00 uur een praatje te komen maken. Met name extra koperblazers zijn zeer gewenst in dit orkest.

Repetitie: zaterdag 10.00 – 12.00

 

Het Groot Orkest

Het Groot Orkest wil graag op een hoog niveau musiceren en dat doet zij al bijna 135 jaar. Sinds 1928 komt het Groot Orkest uit in de eerste divisie. Maar ook in dit orkest wordt het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog verloren. Het orkest speelt hoofdzakelijk symfonische blaasmuziek, maar ook andere werken komen op de lessenaar. Het orkest bestaat uit 70 muzikanten en staat onder leiding van de dirigent Arjan Gaasbeek. Elk jaar geeft het orkest een aantal concerten. Hierbij wordt regelmatig de samenwerking gezocht met verschillende solisten. Daarnaast verzorgt het orkest uitwisselingsconcerten met andere muziekverenigingen buiten Culemborg.

Repetitie: donderdag 19.30 – 22.00

 

Kijk zelf hier naar ons introductiefilmpje van de drie orkesten: Dit is Pieter Aafjes! (youtube.com) 

bottom of page