top of page

Wanneer je een instrument wilt leren spelen om daarna aan een orkest te kunnen deelnemen, dan is onze opleiding wel wat voor jou! Ook als je al een tijdje in een orkest speelt, en iets wil bijleren, dan is lesnemen leuk. Jong of oud, de instrumentlessen zijn voor iedereen. Voor wie dat wilt, biedt Pieter Aafjes de mogelijkheid deel te nemen aan de landelijk erkende HaFaBra muziekexamens.

De muzieklessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten in ons verenigingsgebouw in het centrum van Culemborg. De docenten leren je alles over je instrument en over de theorie, maar ook samenspel komt aan de orde. Je kunt het hele jaar door starten met de lessen, zodat je niet hoeft te wachten op een nieuw seizoen.

 

Voor basisscholieren is er Het Muziekcircuit

Op 27 september 2024 start Pieter Aafjes met deze nieuwe formule. In het Muziekcircuit kunnen kinderen vanaf groep vier gedurende vijftien lessen kennismaken met muziekles en spelen in een orkest. Het Muziekcircuit bestaat uit drie rondes.

In de eerste ronde van vijf lessen horen en zien de leerlingen diverse instrumenten uit het harmonieorkest. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met deze instrumenten. Hoe hard kun je op een trompet spelen? Hoe krijg je geluid uit een dwarsfluit? Waarom zit er een rietje op een klarinet? Wat hoort er allemaal bij slagwerk? Op deze en meer vragen zullen zij bij deze lessen antwoord krijgen. En natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met diverse instrumenten om zo te ontdekken welk instrument ze het leukst vinden. De eerste vijf lessen van het Muziekcircuit worden gegeven door Marilou Krouwel en vinden plaats op vrijdag tussen 16.00 uur en 16.45 uur.

Na de keuze voor een instrument gaan de leerlingen door naar de tweede ronde. In de deze ronde krijgen ze vijf lessen van vakkundige en enthousiaste docenten van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Dag en tijdstip van de lessen in de tweede ronde worden in overleg met de leerling, diens ouders, en de docent bepaald.

De vijf lessen in de derde ronde staan helemaal in het teken van samenspelen in een orkestje. Onder leiding van een vakkundige docent spelen de kinderen enkele muziekstukken samen, en kunnen ze zo ervaren hoe leuk samen muziek maken in een orkest is.Het Muziekcircuit Pieter Aafjes start op 27 september 2024 en wordt afgesloten in februari 2025. In de schoolvakanties is er geen les. Inschrijven kan via opleidingen@pieteraafjes.nl

Kosten: EURO 150.Voor meer informatie: Marilou Krouwel: m.krouwel@casema.nl (bereikbaar via 06-44856941)

 

Muziekles voor iedereen

Wij bieden momenteel lessen aan voor fluit, klarinet, saxofoon, trompet en trombone (op basis van beschikbaarheid van de docent). Voor lessen op andere blaasinstrumenten (bijv. hobo) werken we samen met docenten van Kunsteducatie Culemborg (KEC). Dus ook hiervoor kun je je aanmelden. Na enige tijd is er de mogelijkheid deel te nemen aan ons OpstapOrkest en de erkende muziekexamens.Indien je zelf geen instrument bezit, kun je er een van de vereniging in bruikleen krijgen.

 

In Culemborg en Buren zijn een aantal regelingen voor financiële ondersteuning van jeugd en cultuur: zie hiervoor: www.culemborg.nl/jeugdfonds-sport-en-cultuur en www.kieseenclub.nl

 

Als je meer informatie wilt over een muziekopleiding bij Pieter Aafjes, of je wil jezelf aanmelden, neem contact op via het contactformulier.

bottom of page